maanantai 9. heinäkuuta 2018

Poltettu Maa, Finncon ja Ropecon 2018

Facebook-sivuani seuranneet jo tietävätkin, että olen viime jouluna saanut valmiiksi neljännen romaanikäsikirjoitukseni "Poltettu Maa". Tiedossa on myös, että tähänastinen luottokustantajani Myllylahti on kieltäytynyt sen kustantamisesta, ja saman ovat tehneet tähän mennessä myös Gummerus ja Into Kustannus. Odottelen edelleen vastauksia Likeltä sekä Art Houselta, mutta isojen kustantamojen kanssa toimiminen on lähtökohtaisesti sellaista lottoamista, että tällä hetkellä pidän jonkinlaista omakustannetta realistisimpana vaihtoehtona.

Seuraava etappi käsikirjoituksen kanssa on ensi viikonlopun 14.-15.7. Turun Finncon 2018, minkä yhteydessä pyrin tavoittamaan kaikki kustannusalaa sivuavat kontaktini ja kirjailijakollegani siinä toivossa, että kirjalleni avautuisi jonkinlainen selkeä tulevaisuudennäkymä. Tavoitteena olisi ottaa selvää ainakin joukkorahoituksesta, omakustanteiden levityskanavista ja kustannustehokkuuden maksimoinnista. Tähän aiheeseen palaan varmasti myöhemmin myös blogitekstin muodossa.

Niin, ja koska olen jo valmiiksi raahautumassa Turkuun asti täältä Suomen kaukoidästä, ajattelin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja luennoida samalla avaruussodankäynnistä. Ropecon sai jo nauttia Avaruussodankäynti -luentoni Definitiivisestä Versiosta, mutta Finnconiin sitä ei ole tuotu - ennen kuin nyt. Luvassa on kaksituntinen, helppotajuinen kattaus realistisen avaruussodankäynnin kuvaamista fiktiossa. Sisältö perustuu "Operaatio: Harmageddonin" yhteydessä tekemääni taustatyöhön, josta vain murto-osa päätyi kirjaan ja loput ymppäsin yleisön iloksi tähän luentoon. Tervetuloa paikalle lauantaina klo 15! Esityspaikkana on Turun yliopiston Agora-rakennus.

Kuun lopussa on luvassa myös Ropecon 2018. Sunnuntaina 29. päivä pyöräytän siellä (muistaakseni klo 11, en pääse juuri nyt ohjelmakarttaan) jo perinteeksi muodostuneen Kirjoittajamiitin, jonne kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita! Poikkeuksellisesti ajattelin tämän vuoden Ropeconissa jopa oikeasti pelata roolipelejä - tai ainakin peluuttaa. Tiimillämme on tarjota teille iso ja hieno Battletech-roolipeli sekä Sotakarjut-roolipelin Paranoia-spin-off Somekarjut. Tervetuloa pelaamaan!

Ei kommentteja: