tiistai 12. toukokuuta 2015

Ropecon 2015, etkotunnelmat

Ropeconin siirtäminen heinäkuulta toukokuulle ei ilmeisesti tapahtunut ihan kivuttomasti, koska ohjelmalistaukset saatiin vasta aivan hiljattain nettiin. Sitä varten tämän blogipostauksenkin vääntäminen jäi aivan viime hetkiin: en tiennyt, mitä ohjelmaa tulisin 'conissa varmuudella vetämään! Nyt finaalitiedot ovat kuitenkin sisällä, ja tilanne seuraava:

Lauantai 16.5. klo 18-20
Avaruussodankäynti - definitiivinen versio

SciFi-kirjailija Antti Erosen huippusuosittu Avaruussodankäynti-luento palaa nyt kaksituntisena, definitiivisenä versiona - Uusittu kattaus sisältää kaiken, mitä olet koskaan halunnut tietää realistisen avaruussodankäynnin kuvaamisesta fiktiossa niin taktisella kuin strategisellakin tasolla! Luvassa kansantajuisesti auki selitettyä tiedettä avaruuden hassuista lainalaisuuksista. Sivutuotteena tutustumme kevytscifin luomiin harhakäsityksiin ja opimme välttämään niitä.

Lauantai 16.5. klo 20-22
Kirjoittajamiitti

Kirjoitatko? Jos vastaus on KYLLÄ, tämä miitti on sinua varten! Otamme vastaan niin roolipelaajat, larppaajat, ficcaajat kuin pöytälaatikkokirjailijatkin genreen ja tekstilajiin katsomatta. Tapaamisen alustaa SF-kirjailija Antti Eronen.


Tervetuloa siis seuraamaan luentoani ja osallistumaan kirjoittajamiittiin myös tänä vuonna - hyvää settiä luvassa, jälleen kerran! Etenkin uusittu, definitiivinen Avaruussodankäynti -paketti kannattaa käydä tsekkaamassa.

Ja jos joku haluaa tulla juttelemaan kanssani muina aikoina 'conissa, minut löytää suurimmalla varmuudella BattleTech -pöydästä punaiseen barettiin pukeutuneena. :-)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Kuuntelin juuri esitelmäsi avaruussodankäynnistä. Sisältö oli juuri niin valaisevaa kuin halusinkin, enkä voi väittää tietäneeni aihealueen faktoja kovin hyvin. Ilmeisesti olen kuitenkin lukenut ns "kovaa scifiä", koska ehdotuksesi olivat tuttuja muutamasta suosikkikirjastani.

En kuitenkaan kirjoita siitä. Itse työskentelen kirjasto-alalla, ja miellän itseni myös yleisemmin tietoteorioiden harrastajaksi. Tästä näkökulmasta haluaisin kiistää väitteet siitä, että täysin avoin avaruuslaivasodankäynti olisi fiktion kannalta tylsää. Tilanne voi olla jopa päinvastoin, ja ihmisten varmuus saadun tiedon laadusta voi luoda mielenkiintoisia mahdollisuuksia harhautuksille ja disinformaatiolle. Se, että kaikki aurinkokunnan esineet nähdään avoimesti voi olla tiettyä koulukuntaa edustaville kenraaleille oikea siunaus.

Tämä ja monet muut ideat perustuvat sille tosiasialle, että vaikka yksikköjen liikkeet eivät enää avaruudessa ole kysymysmerkki, kovin moni muu sodankäyntiin tarvittava tieto on aivan yhtä tulkinnanvaraista kuin ennenkin. Laivojen liikkeitä tuijottavat kenraalit ovat (esitelmäsi valossa) historiaa.

Jos sinua kiinnostaa keskustella aiheesta pidemmin, voit kirjoitella minulle osoitteeseen simo.suominen(at)komnl.fi. En kirjoittele tältä ropeconin asiakaspäätteeltä pidemmin. Tarkastan tämän ketjun vastausten varalta joskus Ropeconin jälkeen.

T. Suominen Simo
ps. Pitääpä lukea kirjojasi. Menin halpaan markkinointikikkaan.